generated by sloganizer.net

tisdag, juli 01, 2008

Tick, tack!

Tiden flyger fram. Ibland får jag intrycket av att dagarna går fortare än vanligt. Det kanske är så, jorden har börjat accelerera pga FRA, miljöförstöring och fotbollshuliganer.
På onsdag är det ctrl-alt-del vad gäller allsvenskan. Ingen vet någonting. Det enda givna är tabellen som kan förändras helt på några omgångar. Om Elfsborg hade tätt spelschema i våras blir det än värre nu. Allsvenskan, Svenska cupen och Intertoto.
ICA, Kalmar och Djurgården hamnar snart i samma problematik, då de går in i sina europaäventyr.
Det lag som har det mest gynsamt med tanke på spelschemat är AIK. Man är utslaget ur cupen och har inget europaspel att tänka på.
På onsdag tågar Gulacticos ut på Sthlm stadion för match mot ett tunt Djurgården. Röd Guling har redan skrivit en bra och detaljerad inför-rapport, så det hoppar jag över. Nämner bara att flera ordinarie saknas hos stockholmarna.
Det jag oroar mig mest över är att Gulacticos har förtvivlat svårt när man får pressen på sig. Som Djurgården ser ut nu är det ett lag vi ska slå, på pappret. Under våren kunde Gulacticos puttra igång lite i skymundan efter en svag start. Lagom till EM-uppehållet var man i full form och tog många viktiga segrar. Nu får man starta om allsvenskan som en favorit, något man hade svårt att behärska inledningsvis av årets allsvenska.
Ilolas sargade kropp verkar inte räcka mer för allsvenskt spel, dock är jag inte ororlig. Helgi har vart riktigt bra hittills och Anders är av europeiskt toppsnitt på positionen som defensiv ballansspelare.
Ishi är i så bra form att han lär försvinna snart. Senaste ryktet säger FC Köpenhamn. Jag säger nej, nej, nej. Danskarna lockar spelarna med fantasilöner, men klubbarna får sällan ordentligt betalt. Får vi behålla Ishi är vi ett guldlag, annars inte.
På topp föredrar jag i nuläget Bella, möjligtvis Avdic. Mobaeck bör ha rollen som länken mellan anfall och mittfält. Han har vart riktigt stark där ett flertalmatcher. Med honom som targetplayer kan vi lyfta upp laget, vilket gör att vi kan komma med såväl Ishi som Bajrami i offensiva löpningar uan boll. Det senare är viktigt för att få fart på anfallsspelet.
Slutligen, den här nye Florén som verkar vara på väg in i föreningen kan vara ett guldköp. Många klubbar har slitit i honom, vilket är ett gott tecken. Från Ajax till Gulacticos, låter som ett bra steg att ta för en ung och lovande spelare!