generated by sloganizer.net

torsdag, april 17, 2008

Snålapornas sammansvärjning

Ibland undrar jag hur föreningar och företag är funtade. Jag har sett en jävla massa matcher och en och annan tusenlapp har jag slängt i Elfsborgs kassakista. Men någonstans i slutet av förra säsongen blev måttet rågat. Den jäveln på Elfsborgs kansli som kom på det där med paketpris. Smaka på ordet. Paketpris. För mig är det ett ord där jag får mer av något för lite mindre pengar. Det är något positivt över det, iallafall när man är en snålapa (finare ord för knallementalitet) som jag så spetsar man öronen och lyssnar extra ordentligt ty paketpris är ju alltid ett klipp. Men inte fan var det ett klipp. Man skulle bara vara tvugen att se två skitmatcher för 400:- matchen. När det sen visade sig att de finare lagen inte skulle komma så skulle jag få 100:- rabatt! Hundra spänn! Det får jag ju för fan inte ens en påse smågodis för i dessa tider! 700 spänn för lag som jag knappt hört talas om.

Nu kommer den snusförnuftige snålvargen att hänvisa mig till ståplats. Jag vill fan inte stå. Jag är vuxen och lat. Jag vill sitta. Jag har stått i klacken och utanför klacken och det har jag tröttnat på.

Någonstans går en smärtgräns. Den gränsen kommmer och man får inte vara så dum att man rycker på axlarna och fortsätter bli lurad av kapitalisternas smörlena stämmor om konsumtion. Inte nog med det.

Nuförtiden kostar en säsongsbiljett 3500 pix. Det är för helvete 700 spänn mer än förra säsongen! Vad får jag för det? Jo, jag får se Ljungskile (Oh wee!) och Trelleborg jönsa runt på plan. Det blir 350 spänn för att se Ljungskile. NOT so worth it. De tänkte givetvis med sina skarpa hjärnor att 16 matcher är mer än 14 och då kan man ju höja priserna så det blir ännu mer profit! Gissa igen. Folk vill inte se alla skitlag i dagens allsvenska.

Var försvann känslan för publiken? Allsvenskan skulle inte ens existera om inte åskådare och fans skulle finnas. De två hör ihop som kuk och pung, som Bill och Bull, som ler och långhalm. Men när de jävlarna börjar tälja guld ur min plånbok så får det fan vara. I den bästa av världar så kommer publiksnittet dala och känslan kommer vara som på ett kasst diskotek. Inte en jävel går dit för att det är tomt.

Jag har en dröm där Elfsborg ser de två matcherna som bonus för publiken, satsar på att få samma intäkter som förra året och sänker priserna på alla matcher med någon krona. Alla blir glada. Elfsborg får en fullsatt arena och publiken strömmar till för att det är rimliga priser.

Fatta att det är Borås. Här tänker, lever och andas folk med plånboken. Försök inte att slå snålapan i spelet som snålapan är bäst på.

2 Comments:

At 8:35 em, Anonymous Anonym said...

Word, Kaptenen. Du är fan som bäst när du är arg. Här alltså!

 
At 7:13 em, Anonymous Anonym said...

Pallra dig till Ljungskile, där kostar ett årskort 2100 för en sittplats ;)

Iofs är kanske inte underhållsvärdet det bästa om man är neutral åskådare ;)

 

Skicka en kommentar

<< Home