generated by sloganizer.net

torsdag, april 10, 2008

Matchdax!

Allsvensk match igen och ett på pappret svårt motstånd igen.
MFF är motståndare i den tredje omgången och skådeplatsen är Malmö Stadion.
MFF har drabbats av två svåra skador i truppen. Sent under försäsongen bröt Anders Andersson benet på träning och nu i veckan var olyckan framme för Babis Stefanidis och samma öde drabbade honom. Andersson är en viktig kugge för MFF, medan Stefanidis stått utanför startelvan under de inledande omgångarna. I övrigt är skåningarnas trupp intakt.
För Gulacticos är läget något oroligt. Anders dras med en stel lårmuskel efter att åkt på en lårkaka tidigt i matchen mot AIK och är tveksam till spel. Ishi drog på sig en lätt stukning i samma match, men kommer av allt att döma spela. Anders är ett tungt avbräck, men å andra sidan känns mittfältet fruktansvärt starkt i år. Ett möjligt innemittfält skulle kunna bestå av Danielsson-Kurbegovic-Avdic, men möjligheten fins att både Ilola och Anders kan spela och då kommer det förmodligen se annorlunda ut. Men oavsett de senares medverkan ser den lagdelen stark ut.
I övrigt får man tro på samma uppställning. Backlinjen agerade riktigt bra mot AIK och i dagens BT finns ett hyllningsreportage om Florén vilket talar att denne spelar istället för Johan idag också.
På topp kommer Sjöhage få än mer utrymme, då jag antar att MFF spelar mer offensivt hemma än vad sargade AIK gör borta.
Yttermittfältarna sköte sig exemplariskt mot AIK. Ishi är given på högerkanten och på vänsterkanten blir Mobaecks defensiva kvaliteer att föredra framför Barami.
I mål världens mest givne målvakt, Johan Wiland!
Jag tror på en bra match, även om Gulacticos bara fått vila två heldagar. Laget ser starkt ut, men det är lite upp till bevis att man klarar av att prestera fin fotboll även på bortaplan. MFF såg starka ut i premiären mot IFK, men betydligt blekare senast mot Djurgården. Frågan är om Djurgården är så starka att det var de som fick skåningarna att se dåliga ut, eller om det var svagt spel av IFK i premiären som gjorde MFF starka? Efter kvällens match får vi en hyfsad bild av båda lagen. Jag ska inte sticka under stol med att jag skulle vara ganska nöjd med ett oavgjort resultat borta mot MFF, men hoppas som alltid på seger. Repris från hösten, kanske?
---
Stefan Alfelt på Bladet har svarat på mitt mail (kul, eloge för det!) om artikeln han skrev om Gulacticos stora fördel av konstgräset på Arenan.
Alfelt skrev i artikeln att "Elfsborg är ett väldigt bra svenskt fotbollslag men man har och utnyttjar dessutom effektivt fördelen av sitt konstgräs." vilket jag tolkade som att Elfsborg vinner många fler poäng på hemmaplan. Därför skrev jag följande mail: "Du skriver i dagens aftonbladet att "Elfsborg är ett väldigt bra svenskt fotbollslag men man har och utnyttjar dessutom effektivt fördelen av sitt konstgräs". Skulle bara påpeka att under guldsäsongen var Elfsborg trea i hemmatabellen och etta i bortatabellen. Ifjol var man sexa i hemmatabellen och trea i bortatabellen. Det där med fördel av underlag tycker jag stämmer dåligt, det är en ubredd felaktig åsikt i fotbollssverige.".
Alfelt har nu förklarat vad han menar med sin artikel: "Jag hävdar inte att Elfsborg vinner fler matcher på sitt konstgräs. Däremot att gästande lag oftast måste anpassa sin organisation och agera annorlunda än normalt för att besegra dem. AIK var oorganiserat och därför chanslöst. Mot ett mycket bra Elfsborg.".
Kontentan blir alltså att Gulacticos drar fördel av konstgräset på så sätt att underlaget tvingar motståndarna att omorganisera sig, inte nödvändigtvis att hemmalaget tar fler poäng.
Men vad är fördelen i det? Är inte en fördels poäng att man vinner på det sportsligt? Att Gulacticos plockar mer poäng hemma än borta? Luktar dålig bortförklaring här!

4 Comments:

At 10:12 fm, Anonymous Anonym said...

En poäng på Malmö Stadion är alltid bra. Men givetvis hoppas vi på samma fina lir som sist. Florén och Helgi visade toppklass, och Ishi... jag saknar ord...

Bra blogg, by the way. Har dig i min RSS-feed, och som länk på min sida.

 
At 11:34 fm, Anonymous Anonym said...

Tackar, kul att den uppskattas!

 
At 12:35 em, Anonymous Anonym said...

Inte förvånande att herr Alfeldt inte kan förklara sig. I sin iver att ens komma i närheten av den research som Niva har i sina reportage så tar han såklart den snabba vägen och går på fördomar. Det är så det är när det är så långt väg från stockholm till Borås. Nästa gång gör han nog något på Rajalakso istället. Som alla andra just nu.

Ja, en poäng på Stadion är alltid bra, oavsett om det är malmö eller Stockholm.

Också jag tackar för fin blogg.

 
At 1:57 em, Anonymous Anonym said...

Tackar igen! Bladet och Co ser inte söder om Essingen dessvärre!

 

Skicka en kommentar

<< Home