generated by sloganizer.net

söndag, april 13, 2008

Oavgjort IGEN!

Fyra omgångar in i allsvenskan och jag är less på defensiv onani från Haglund.
Ett oavgjort resultat är OK, eller kanske t.o.m. bra, på bortaplan mot svåra lag. Men hemma mot Örebro är det inte bra någonstans.
Det är tyvärr allt för talande att bäste spelare idag (enligt sponsorsjuryn) i det gula laget är Teddy Lucic.
Teddy Lucic?
Han ska vara sysslolös hemma mot Örebro!
Och bäste spelare i Örebro blev deras målis Westman. Hur går det ihop?
Första halvlek var pinsamt usel och det enda glädjeämnet hette Emir Bajrami. Han var företagsam och initiativrik och den ende som stack ut i det gula laget. Han fick sånär utdelning på en av sina dribblingraider, men målvakt Westman parrerade.
I andra halvlek blev det mer fart på Gulacticos. Nämnde Bajrami hade fortsatt framgång på sin vänsterkant, men han var inte längre ensam. Ishi sprang mer, Avdic blev mer delaktig och Mobaeck sprang sig frí ett par gånger (som han dessvärre slarvade bort). På topp var Sjöhage blek och anonym och blev efter timmen spelad utbytt mot en klart piggare Berglund.
Bästa läget fick dock Lucic vid en hörna (tror jag, kan vart ett högerinlägg). En lång svepande boll nådde Lucic panna och han var ren, helt ensam och utan uppvaktning, men satte bollen halvmetern över. Kanske var det för att han sprang sig till detta läge som han blev matchens lirare, men i mina ögon ska en rutinerad spelare som han sätta den nicken. Åtminstone få den på mål!
I fösvaret gick Martin in som mittback istället för nyskadade Augustsson och han gjorde det bra. Han och den fullständigt felfrie Lucic fungerade utmärkt ihop. Lucic missade inte en defensiv syssla under hela matchen, vilket han ska ha cred för.Han var verkligen matchens lirare, men återigen: det smärtar mig att ingen offensiv kraft hade förmågan att bli den utmärkande i en sådan här match.
Gulacticos ägde spelet fullständigt, men skapade inte tillräckligt många lägen. Vid de som uppstod hade man inte kylan. Rappare och mer direkt passningsspel behövs när motståndarna backar hem, inte eftertänksam defensiv och sidledsrullande. Ändring där, Haglund!
---
Billigt och bra är boråsarnas mellodi. Idag var det dyrt och dåligt på Arenan och det är en jävligt dålig kombination. Därför blev det bara 7000 åskådare (den näst sämsta publiksiffran någonsin i en allsvensk match på Arenan) och vi får nog vänja oss vid sådana siffror mot sämre lag. Färre och färre vill betala dyra pengar när laget envisas med att spela fantasilöst och dåligt mot sämre motstånd. Mot bra lag lär publiken komma, men jag tror inte att dagens publiksiffra blir den sämsta när vi summerar säsongen.
Anpassade biljettpriser är nog framtidens melodi om Elfsborg vill ha fortsatt bra publiksiffror överlag. Ända sedan europaäventyret i höstas har det funnit en naiv övertro på att boråsarna vill betala mycket pengar för vad som helst, men där är föreningen genomskådad. Det är dagens statistik bevis på, om inte annat!

2 Comments:

At 12:49 em, Anonymous Anonym said...

Så ni hade ingen fördel av plasten och klarade inte ens av att slå Örebro.

Avhängda?

 
At 2:08 em, Anonymous Anonym said...

Nä, fy fan vad dåliga vi var. Finns inga förlåtande omständigheter, inga bortförklaringar. Bara rent uselt!
Plastgräset är ingen fördel, laget är bättre på bortaplan!

 

Skicka en kommentar

<< Home