generated by sloganizer.net

lördag, december 30, 2006

I Gula Hjältars Fotspår!

När man är mannen som ska ställa landet på fötter är det inte svårt att få feedback på sig själv, dagligen och stundligen. Man behöver knappast be om det heller, det liksom hör till. Man kan såklart inta en position och roll som dödar allt motstånd, som inte inbjuder till delaktighet och som skrämmer bort alla försök till egna tankar.
Men jag är inte sån, inte som människa och inte i mitt arbete. Vill inte ha det så och tror att det skapar monster och potentiella samhällsfaror. Kalla mig samhällsräddare, hjälte eller naiv, men jag gör det jag tror på, är stolt som fan och vet att det ger fina resultat. Både mätbara och mer mänskliga!
Har flera gånger använt idrotten i mitt ledarskap; som det goda exemplet, mina erfarenheter och genom att påvisa saker med hjälp av filmer, foton, klipp m.m. Tror starkt på att det är viljan och inställningen som bygger det mesta i våra liv, allt från att hoppa 5 meter i längdhopp till att besegra canser. I årets gula lag finns ett drygt dussin lirare som visat att viljan sitter i benmärgen och finns med överallt. Det resulterade i ett SM-guld som aldrig kommer lämna stan, den finns inskriven i historieböckerna och vi kommer alltid minnas året 2006 som guldåret. Kanske kommer det fler snart, kanske inte.
Nedan listar jag mina 5 viktigaste ögonblick 2006, som kanske var direkt avgörande i guldstriden, men i vilket fall starkt bidragande.

5. Köpet av Jon Jönsson. Genidrag nummer femtielva från firma Andreasson-Haglund under det senaste året. Att köpa loss en bänkad kille från guldkonkurenten, peta in honom på mittbacksplatsen och ge honom så mycket självförtroende att det räckte till hela Skåne var en starkt bidragande till guldet. Snack om snopet, Iff Iff!!!
4. Pinoccios formtopp under hösten. Matte "Pinoccio" Svensson var kanske den mest formtoppade under hösten. Hans vilja och inställning kickade hela laget i guldspår. Han var formidabel att se under många höstmatcher. Hans inställning spred sig till hela laget!
3. Haglunds magiska förvandling av Mobaeck. Magnus Haglund förvandlade frågetecknet över Mobaecks huvud till tre utropstecken. Killen gick från anfallare nummer 3 i klubben till landslagmässig ytterback. Hans superstabila defensiv blandat med oerhörda kunnande offensivt gör honom till en modern, skicklig och spännande framtidskille. Viktig i alla guldlag! Undrar hur det gick till: "Ehh, Daniel. Skulle du kunna tänka dig att spela ytterback?"
2. En olycklig sträckning av baksida lår. Med bara dagar kvar till premiären sträkte sig Abbas Hassan på träning/match. Han var den givne förstemålvakten fram till dess, men flera bra träningsmatcher i ryggen. Men olyckan är framme och plötsligt står Wiland, den fantastiske Johan Wiland, mellan stolparna igen. Jag var nog inte ensam om att hoppas på snabbt tillfrisknande av Hassan. Men plötsligt hade Stabiland blommat ut till en lysande målis och alla glömde Hassan. Wilands räddningar i de sista matcherna bidrog starkt till guldet!
1. Oelfsborgliga mål. Mål mot GAIS efter tre försök i samband med en straff, Pinoccios sanslösa nick på Djurgården, viktigt mål på Olympia, kvitteringen på Råsunda, Ishis vackra 1-0 på Big Dick och ÖIS. Alla är de viktiga mål som tidigare upplagor av Gulacticos inte hade fixat. Vi får ju faktiskt gå tillbaka till nittonhundrasextiett för att hitta samma, unika tillfälle. Grabbarna gjorde det de inte gjort tidigare: avgörande mål!

Transfern för Gulacticos kan vara större än vi anar. 2007 års Elfsborg blir inte svagare...