generated by sloganizer.net

torsdag, december 14, 2006

Frysbox United!

Att slå igenom i allsvenskan har sin charm. Man är hjälte, man omnämns i media, man vinner utmärkelser och blir igenkänd på City, Coop och återvinningsstationen. Det är ett liv i rampljuset, fast ändå så där lite light. Du kan ryta ifrån när du vill va ifred, då packar kvällspressen ihop, tackar för sig och ringer efter en vecka med mössan i hand och frågar om en fikaintervju skulle gå för sig. Så är det för de nästan stora i lilla allsvenskan.
Men ett fåtal slår igenom med dunder och brak, gör 15 mål på en säsong när ingen annan orkar och får en stjärnstatus de inte förstår och tar på sig en kostym de inte klär. De flashar på bjudningar, glider runt på landets inneställen och syns i Click, Hänt i röven eller vad de kändiskåta tidningarna nu heter. De blir intressanta i stora Europa, de skaffar sig en agent som är mer intresserad av pengar än sina egna barn. Till slut hittar man en klubb som vill betala stora pengar till klubben och en fjuttig lön till spelaren, en lön som ändå är 10-falt högre än hemma i svedala. Spelare, klubb och agent poserar framför kameror och nu talas det om ett genombrott och landslagsplats till stora mästerskap.
Ett halvår senare sitter spelaren i bästa fall på bänken, fastfrusen i den gigantiska frysbox som heter Fotbollseuropa. En frysbox vissa sitter i med glädje, medan andra inte.
Det kan vara så uppenbart för vissa, så avslöjande av bristen på förmåga. Vissa kan bara spela i allsvenskan.
Titta på Markus Rosenberg. Vem vill betala 36 mille för en kille som presterade under en (1) säsong i ett lag som var underdogs. Han överträffade sin egen förmåga hundrafallt. Hur kul kommer killen ha det när han hinner förtvina på en rik bänk i europas finrum?
Enligt agent Dahlin trivs han. Trivs han? Med vad? Sin stora plånbok? Eller vill han inte spela fotboll?
Här presenterar jag min alldeles egna Frysbox United, en sorglig elva som agenterna livnärde sig på!

M.Hedman
A.Östlund-Antonsson-K.Svensson-Stenman
Chippen-D.Andersson-A.Johansson-T.Hysén
M.Rosenberg-B.Runström
Kanske orättvist mot Hedman. Han åker säkerligen självmant med vetskapen att han ska träna med världens bästa lag och få fett mer pröjs utan att spela en match. Det hade jag också gjort. Men bänknötare är han.
Låt oss hoppas framtidens fotbollsspelare är lite klokare!