generated by sloganizer.net

torsdag, december 28, 2006

Årets mål!

Som jag sa igår är nyårstider lika med topplistetider och krönikor. Vi Gule har idag haft sin årliga VG-gala där olika kategorier utses om som vanligt har undertecknad bidragit med sitt strå till den berömda stacken. Men det blir sällan som man tänkt sig och tur är väl det...
På SVT har under kvällen årets VM-krönika rullat och som alltid är de halvsura, intetsägande och alltför svenska. Årets var ingalunda ett undantag, även om chansen var god så här ett år när Sveriges insatts var OK, vare sig bra eller dålig, samtidigt som VM-finalen var en orgie i fotbollskultur. Men nej, SVT vågar inte, vill inte och kan inte förnya sig. Tänk om man fick sitta vid producentspaken även där...
Ska under dagarna 4 släppa listor, krönikor, överaskningar värdiga ett guldår som 2006. Här ska inte sparas, förskönas, marginaliseras eller särbehandlas: här ska allt avhandlas precis så naket som det förtjänas. Först ut, som rubriken säger, är listan över årets Gula Mål!
5. 2-2 mot AIK på Råsunda. Passningen från Anders är genial, löpningen från Alex perfekt och avslutet kliniskt. Så underbart, såväl snyggt som viktigt! Dessutom på övertid!
4. 1-0 mot GAIS hemma! Samuel dundra straffen rakt i vänsternäven på Jankulovski, returen tofflas av Matte "Pinoccio" Svensson på samme Jankulovski, men vid tredje försöket skjuter Samuel bollen i öppet mål och Elfsborg mot guldet. Kanske det viktigaste målet dittills!
3. 2-1 borta mot Häcken! Här upphör all logik att gälla. Lagets träbente bonecrusher gör årets fint i hela allsvenskan, i motståndarnas straffområde. Han lurar upp två Rövabackar på läktaren med EN fint och avslutar sedan fantastiskt och otagbart. Målet kommer med endast ngr minuter kvar av första halvlek och vid ställningen 1-1. Matte visar med sitt andra mål att han är kungen av träben!
2. 1-0 mot Örgryt hemma. Stefan Ishiszaki! Vilka fötter den mannen har, vilken känsla han besitter och vilka mål han gör. Från en vänsterposition driver han innåt i banan med boll och när han är tillräckligt nära för att vara säker på att kunna skruva in den i bortre krysset gör han också så. Det bästa är att Big Dick i ÖIS-målet ser så hjälplös ut som bara en chanslösmålis kan göra. Så fint och detta målet är det mest estetiskt förträffliga i årets lista. Det är bara vikten som fattas...
1. 1-0 hemma mot Djurgården: guldmålet! Kan inte med ord beskriva de känslor som än idag rusar genom min kropp när jag ser dtta mål, minns de sekundrar som följer och timmar som passerar. Målet är mer än ett snyggt mål signerat Pinoccio och Sjöhages klåfingrighet: det är ett monument som speglar det som hänt i år! Därför blir det årets mål.

Nästan med på listan: Anders 2-2-frispark hemma mot Malmö. Fick mig att minnas Asien 2002 och Argentinamatchen.

För övrigt tyst i maillådan, fast där borde ligga en julklapp till oss alla gula!