generated by sloganizer.net

söndag, december 31, 2006

Gott nytt år!

Så har vi å kommit dit, till den sista av dagar på det fantastiska år vi kommer minnas som Guldåret 2006! Vem kunde i början av året tro att när vi för bokslut är svenska mästare, vidare i royal leauge, samt har signat en av årets hetaste anfallare. Inte i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle räcka så här långt. Visst, med en dåres envishet hävdade jag som en av få att vi skulle klara guldet, när 8 omgångar återstod. Men det var mer av positiva kramper som jag dag efter dag vågade och kunde skriva det, tänka det, orka det. Innerst inne var det ett kval, en kamp mellan sans och sanlöst! Men det gick!!!
Som det gick!!!
Min sista lista för året, om nu inte kvällens nyårsfest bjuder till annat, blir helt enkel...
De bästa av de bästa, mina favoriter i gulacicos 2006!

5. Johan Wiland. Med händerna knutna i byxfickorna stod han på försäsongen och väntade. Den enes död blev den andres dör. En skadad Abbas öppnade dörren för Johan Wiland, den fantastiske Johan Wiland. Bättre än någonsin, med en formkurva stadigt uppåt och med en backlinje av klass framför sig, blev 2006 Joahans år. Landslagsplatsen krönte kungen av allsvenska målvakter!
4. Jon Kanon! Med en spänst värdig en kokainsniffande Sotomayor hoppade han rakt in i våra och experternas hjärtan. Utsed till en av de bästa 2006, fast han satt limmad på en skånsk bänk hela våren. Här blev Jon just Kanon med hela Borås, först av alla! Backhjälte!
3. Magnus Haglund. Magic Haglund förvandlade pojkarna till män, loosers till vinnare, drömmar till verklighet. Är redan en av de allra största i Elfsborgshistorien. Kann nå hur långt som helst, säkerligen en blivande förbundskapten. Hoppas han stannar några år till och försvarar guldet och för Gulacticos till riktiga Chap leauge. Härföraren!
2. Ander, världens bäste! Inga ord kan förklara denne mans betydelse för året som gått, för staden som vann, för klubben som blev svenska mästare. Gick från bespottad i VM till allsvenskans överlägset bäste på många år. Blir han kvar i Borås kommer han bli hedersborgmästare, kungen av Arenan, vad ni vill. Störst genom tiderna i Den Gula Dressen?
1. Kejsar August. Säga vad man om årets Elfsborg, men det som gjort skillnad har vart baklinjen. Från utskrattad hönsgård till internationell toppklass, från sämst till bäst och förvandlingen stavas Andreas Augustsson. Kejsaren, härföraren, pappan och landsfadern. Gav oss gul, ge honom äpplet och spiran!

Ha ett riktigt gött nytt år. Det ska jag ha!

1 Comments:

At 10:14 em, Anonymous Anonym said...

Att Elfsborg skulle ta guld fanns ju inte på kartan efter det snöpliga slutet på 2005 säsong. It's a dream come true! Säsongen 2007 ser mer spännande och intressant ut än någonsin! Forza Elfsborg!
/Elfsborgare i Malmöexil

 

Skicka en kommentar

<< Home