generated by sloganizer.net

tisdag, augusti 05, 2008

GAIS är...

En skitseger mot ett skitlag. Vi vann en av de där matcherna vi haft förtvivlat svårt för. Vi gjorde det senast mot Norrköping och nu mot GAIS. Det doftar guld om skiten!
Utvecklingen i år har vart sådan att vi briljerat mot bra motstånd och saggat ihop mot dåligt dito. Nu kan det låta pompöst att utnämna GAIS, Gefle och Ljungskile till skitlag, men i en värld värd att diskutera måste vi polarisera och där blir de tre just skitlag.
Vinsterna mot ICA, Helsingborg, AIK, Kalmar osv blir mindre värda om de inte följs upp med 3-poängare mot skitlagen. I våras fanns tendensen att vinna de svåra matcherna och loosa poäng i måstematcherna. Nu har trenden vänt, åtminstone tillfälligt.
Det luktar guld om skiten!
Igår spelade Gulacticos utan någon av sina tre ordinarie defensiva mittfältare (Anders, Danielsson och Ilola). Det märktes i form av ett passivt mittfält. Städgummorna Mobaeck och Karlsson är lysande alternativ på sina poster, men tillsammans i en av lagets viktigaste poster blir de märkbart passiva och initiativlösa. Slutsatsen får bli att de ska städa på olika platser, inte tillsammans. Om Anders blir borta en längre tid ser jag hellre någon annan lösning på det defensiva mittfältet. Avdic, möligtvis Ishi, tillsammans med endera Mobaeck eller Karlsson.
Att Gulacticos föresten vinner trots att det klickar så uppenbart i en så viktig lagdel, är ännu ett i raden av styrkebesked.
Slutligen kan jag bara gratulera Köpenhamn. Till vintern får ni äran att se nordens just nu allra bästa målvakt. Med konserverad form kan Lager-Lasse inte undgå att ta ut honom som målis i kommande VM-kvaltrupper!