generated by sloganizer.net

tisdag, januari 16, 2007

TRE SNABBA: med Peter Wettergren (och lite Florén sist)

Så har vi då kommit till del 3 i serien Tre snabba. Gud var först ut, därefter Lohne med att svara på korta frågor om Elfsborg. Nu är det dags för Gulacticos egen Tord Grip, Peter Wettergren. Om 2006 och inför 2007. Mina damer och herrar, varsegoda!
1. Vilket är ditt största fotbollsminne för 2006? Det finns många minnen under förra året som alltid kommer att finnas med. Det absolut största måste ju vara sista matchen mot Djurgården. Inramningen kring matchen, matchen och efter slutsignalen när det stod klart att vi blivit Svenska mästare, det kommer man aldrig att glömma.
2. Vad skiljer ditt och Magnus arbete åt under matcherna? Magnus tittar mer på helheten, medans jag tittar mer på detaljer i vårt eller motståndarnas spel. Det är ganska naturligt att jag tittar på motståndarnas spel eftersom jag som oftast har sett deras sista match innan dom möter oss. Tycker det är viktigt att ha koll på motståndrna innan man möter dom, inte så att vi ändrar vårt spel efter dom. Men man kan förstärka saker ur vårt eget spel som blir viktiga när man möter olika motståndare.
3. Om du får fantisera fritt: vem skulle du vilja förstärka Elfsborgstruppen med till 2007? Finns många duktiga spelare i världen som man gärna skulle vilja ha i sitt lag. Nr 1 är väl en duktig målskytt och som för övrigt har ett stort tekniskt kunnande och arbetar hårt för laget. Den spelare som jag känner har alla de egenskaper är Didier Drogba i Chelsea. Så jag väljer honom.

Snabbannalys: Faktiskt riktigt intressant läsning kring arbetsfördelningen tränarparet sins emellan. Peter är alltså spionen och grovarbetaren som bereder vägen för Haglund. Visar hur viktig Wettergren är, men oftast i det tysta. Att det största minnet är Gulddagen är föga överaskande. De tre som svarat hittills har det gemensamt och det är lika givet som självklart (eh, typ...). Kan nog bli ett svårslaget minne-för-livet hos många gula. Att nästa värvning skulle bli Didier Drogba är väl inte troligt, inte i år i alla fall, men det visar vilken typ av lirare Wettergren letar efter. Man kan ana att Sjöhage blir en allt viktigare kugge i hans ögon. Mycket bra svar och Peter är lika trevlig som sina föregångare. Vi lyfter på hatten!
---
Enligt alltid lika insatta Fotbollskanalen ska Elfsborg mer eller mindre vara överens med Florén och han presenteras imorgon, inte idag som BT tidigare skrev. Dessutom avslöjar man att övergångssumman var snuskigt låga 1 miljon (cirka). Gulacticos har återigen värvat smart och bra. Andreasson väljer i vanlig god ordning att inte kommentera siffrorna offentligt, men man kan ana att han läckt siffran lite snyggt till en viss herr Ekwall, bara för att få snygg cred för den låga prislappen (helrätt,naturligtvis). Om det siffran stämmer är det ytterligare en smäll på fingrarna på konkurenterna. Mm, känner ni doften av guld och framgång...
---
Linderoth nästa, om man får be? Tror den värvningen kommer närmre för var dag som går! Believe...