generated by sloganizer.net

onsdag, januari 17, 2007

En sjukt gul dag!

Många gula nyheter har uner dagen florerat i media. Känner att de alla bör kommenteras.
Mattias Florén är numera till hundra procent klar för Elfsborg. Under de närmaste åren kommer den före detta Groningenbacken att bära Elfsborgströja nummer två. Både Elfsborgs officiella och Fotbollskanalen har ett kort reportage om spelaren och med en mindre faktaruta. Där kan man bland annat läsa att Florén under sina år i Holland spelat 153 tävlingsmatcher för Groningen. Endast det faktum inger en enorm trygghet. Vi får en rutinerad försvarare med internationell erfarenhet. Kan bli ovärderligt under året. Dessutom har han en erkänt bra vänsterfot och kommer ofta med i spelet, såväl defensivt som offensivt. Sedan är man alltid skeptisk innan spelaren är igång, har visat vad han kan, osv. Hoppas att det är ytterligare en viktig byggsten i bygget!
---
Stefan Ishizaki har blivit svårt utsatt av penalism under sydamerikaturnén med landslaget. Detta avslöjar Fotbollskanalen i ett insiktsfullt reportage. Ishi ska ha burits av plan sedan flera spelare skjutit den byxlöse Elfsborgaren rödsved. Huuur kan detta få hända? På landslagsnivå? Det är juuuu föööörvääärligt!!! (denna del ska läsas med ironi, men kom ihåg var ni läste moralkakan om det hela först. Sedan kan man fråga sig om de inte är lite för gamla för att hålla på med sånt som 13-14-åringar gör?)
---
För övrigt verkar det gå hett till på Lager-Lasses penalisttripp i Sydamerika. Mobaeck har ett skavsår, Jon Kanon har sträckt framsidan av låret, medan den byxlöse Ishi precis blivit frisk från förkylning. 3 av 6 Elfsborgare är med andra ord borta, för närvarande. Inte riktigt vad man tänkt sig...
---
Som vi berättade om för hundra år sen på Den Gula Listan, är Anders Svensson högvilt hos flera europeiska storklubbar, detta berättar Fotbollskanalen om i en artikel. Enligt Anders själv tackade Elfsborg nej redan i sommras till bud från europa, men om det kommer nya bud hoppas han att det diskuteras. Han kommer inte hoppa på vilken skit som helst, i alla fall. Nä, den läxan borde han ju lärt sig! Vad värre vore, blir om både Samuel och Anders försvinner ungefär samtidigt. Hur ska man lyckas locka hem Linderoth då? Hm, illa!