generated by sloganizer.net

tisdag, augusti 26, 2008

Djävulens borg!

Jag ska börja med att ge cred åt Laul! Han tar nte alls Stockholsklubbarna i försvar idag, han tar ställning mot våldet. Jävligt bra!
På Råsunda fortsätter ondskan att frodas. Det kunde lika gärna varit Söderstadion, för det har blivit norm i våldssverige att det är Hammarbyfansen som svinar när det drar ihop sig till fotbollsvåld. Fyrverkerihändelsen på Söderstadion för några år sen må ha varit det allvarligaste vi sett hittils, men det poppar fortfarande upp incidenter när de grönvitas allra uslaste visar var de står.
Det är inte majoriteten av Hammarbys fans som svinar.
Våldsverkarna är inte represenativa för Söderstadions eldsjälar.
Men de är likväl en alldeles förtvivlad betydelsefull del av det Hammarby själva kallar fans!
Efter att svinen igår kastat elddon runt omkring sig och skrämt såväl spelare och domare av plan, som publik från Råsundas läktare, svarade Hamarbys spelare med att efter en stunds avbrott komma ut och applådera sina fans inför de avslutande minrarna av ännu ett skandalderby. Likaså efter matchen tackade spelare och ledare sina fans för stödet.
Tacken till de som skötte sig är i allra högsta grad befogad. Problemet är att signalen blev ett stor tack för våldet och ett legimierande av vådet som faktor i spelet på plan. Matchen bröts, upptogs och avslutades med våldet som tongivande för kvällen.
DET är en stor jävla skandal och ett stort misslyckande för svensk fotboll!
Dessutom kviterade Hammarby efter avbrottet. AIK bestals 3 gina poäng. Våldet fixade 1 pinne åt Hammarby. Var det verkligen värt det?
Hammarbyfansen har vart de mest driva vad gäller kritiken mot det nya lagförslaget som ställer krav på föreningarna under bortamatcherna. Det har aldrig vart några större problem under Hammarbys bortamatcher utanför Stockholm. Problemen har uppstått under hemmamatcher och bortamatcher i Stockholmsområdet. Där kan man knappast känna för eldsjälarna i Hammarby. Varför ska inte de som missköter sig få stå til svars för det de själva stäler till med? De svinar på hemmaplan, ta ansvar på bortaplan. Ett ännu störrekrav orde dessutom ligga på föreningen när det vankas hemmamatcher. Låt laget spela inför tomma läktare på Söderstadion resten av säsongen. Låt föreningen komma med en tydlig och handlingskraftig plan innan publiken släpps in. Agerar förbundet kraftigt nu, blir endast de oskydiga på Söderstadion drabbade. Gör man ingenting kommer alla fans på landets fotbollsarneor att drabbas för all framtid. Jag vill inte gå på en polisiär Borås Arena bara för att Hammarby inte kan hantera sina problem. DET skulle jag tycka var JÄVLIGT orättvist!

5 Comments:

At 12:14 em, Anonymous Anonym said...

Lätt att tycka si och så när känslorna svallar över eller?
samma sak har hänt andra stockholmslag. Det hände till och med i vårderbyt, men då var det AIK fans som skämde ut sig och rev ner staketen när Hammarby ledde. Efter 45(!) minuter återupptogs matchen och AIK fick, precis som igår, en snällt sagt tveksam straff med sig. Det är inte skäl nog Mister....
Straffa inte klubbarna, gör det möjligt via lagliga medel att spärra in dessa människro med hjälp av identifiering och hänvisa till att dom arresteras om dom skulle upptäckas vid nästa hemmamatch. det är lagen som måste komma till ända med detta. Klubbarna kan knappast belastas. Det är ju inteså att dom själva valt vilka fans dom ska ha!
Idioter finns det överallt...även i Borås, men dom kanske bara inte tittar på ett plastigt fotbollslag utan utövar våld på andra ställen i er fina postorderstad?

 
At 12:23 em, Anonymous Anonym said...

Anonym: Skit ner dig. Bara en Hammarbyare kan försvara sine egna dumheter med andra misstag. Det håller inte längre att dölja våldet i den grå massan. Jag ser aldrig allmänt folk bli drabbade av bengaler och stenkastning på stan. Jag har blivit det två gånger i samband med besök på Råsunda. På väg från Råsunda efter två sthlmsderbyn har jag hamnat i korselden, fast jag bara försökte komma därifrån. De gångerna var det Djurgårdare och AIKare som slogs. De senaste åren har Hammarbyare vart tongivande. Förneka det du, men det kan inte ens den dummaste blunda för!
Skillnade i lagarbetet är att på stan är våldsverkarna extremt lätta att peka ut. Kan de stå i en klack och gömma sig utan att människorna runt omkring vågar peka ut dem, kommer vi aldrig bli a med skit. Såvida vi inte gör om arenorna till bekväma vardagsrum där det kostar skjortan att gå in. Jag vill inte ha det så, vill verkligen du det?

 
At 12:58 em, Anonymous Anonym said...

hehe, moget!
Jag vill precis som du också få ordning på eländet. Men att bestraffa klubben får ingen effekt, hur skulle det se ut om 10-talet "mff-huliganer" klädde ut sig i gula supportertröjor med Anders-Svensson-helgongloria" och panga in både det ena och det andra på planen. Är det Elfsborg som ska stå några matcher utan publik då eller? Det jag menade var att ditt resonemang var alltför kortsiktigt. Jag vidhåller fortfarande, identifiera personerna, spärra in dom, ge dom böter, skjut dom i huvudet eller vad fan du vill, bara bort med dom på samma premisser som om det vore på stan. En arena är också en allmän plats precis som parkerna en fredagskväll. Hur ska klubbarna hålla såna miffon borta? Jag köper inte "spel för tomma läktare" som ett alternativ helt enkelt! Svenska fotbollsklubbar och deras ekonomi blöder och är extremt beroedne av publik för intäkter och hade det inte varit för stockholmsklubbarnas framgång i början på milleniumet som drivit upp hausset runt vår annars ganska pissiga fotbollsliga hade det inte funnits TV-avtal eller andra reklampengar som bl a gjort det möjligt för klubbarna till lite roligare värvningar och spel annat än att hitta egna talanger och värva avdankade utlandsproffs för en billig peng. Man kan ju för fan inte slå mot klubbarnas ekonomi och låtsas som att problemet ska lösas på arenan. Det är inte där idioterna skapas, det råkar bara vara det forumet dom har valt att verka i.

 
At 1:32 em, Anonymous Anonym said...

Sorry, fånigt ordval!
Men dom har ju valt att verka där för att det kan ske i anonymitet! Eller hur? Hur ska kameraöverakningen finansieras om inte av klubbarna? IF Elfsborg och de allra flesta föreningarna har sälan problem med sina fans, men ska ändå vara med och bekosta en sjukt dyr övervakningsteknologi! På ärenornas samtliga utrymmen!
Visst är det så att Sthlmsklubbarna var den allra viktigaste delen av fotbollens mediala uppsving, utan tvekan. Men det är också de som idag får den allra största kakan av ekonomin. Ska de då kunna stå släpphänta och först agera när resten av fotbollssverige tvingas agera?
Små föreningar med knapp ekonomi kommer i princip inte kunna att genomföra en hel del upprustningar som blir en produkt av det ökade fotbollsvåldet i sorstäderna. I Elfsborg drabbar det ingen fattig, här finns finansieärer och god grundekonomi. Men det stör mig som fan ändå!

 
At 2:01 em, Anonymous Anonym said...

Skandal att inte machen bröts och resultatet sattes till 0-3.

Förra året dömdes Söderbögarna till 50 000 i böter för en förstörd match.

Stockholmskorruptionen slog till igen.

 

Skicka en kommentar

<< Home