generated by sloganizer.net

måndag, september 11, 2006

Efter regn kommer solsken (i helvete heller!)

Satt och kände mig bestulen efter matchen mot AIK.
Allt jag trott och förutsett såg ut att falla in. Stor gul dominans, ledningsmål, en högljudd AIK-klack som tände hela arenan och en enorm uppslutning av boråsaren. Ålgårdsläktaren startade flera gånger små ramsor som spred sig runt arenan.
Men så dök han upp, festdödaren i svart och hans sidekick flaggvakten!
Domaren...
Förmodligen är de födda och uppvuxna på Solna, men framförallt fullständigt av banan, under isen, avsaknad av full hjärnkapacitet, saknar alla hästar i stallet osv.
Deras otroliga dumhet och inkompetens kan återges med 3 goda exempel (lika gärna med 33 goda exempel, men det skulle bli för långtråkigt att skriva och läsa):
1. Han sket fullständigt i att Anders fick tröjan sönderdragen, hälarna sönderskavda och armarna mörbultade. När han sen påtalade detta upplevdes det som gnäll. Naturligtvis skulle domaren visat det gula kortet redan i fjärde minuten när Anders helt tydligt blev grovt hindrad.
2. Utvisningen av Jari är ju i skenet av punkt 1 sjukligt hårresande och felaktig. Visst, det var fula grejer, men mindre fult än 211 tidigare förseelser som skett i matchen.
3. Offsidemålet. Linjemannen måste antingen ha ett stort AIK-hjärta, rökt väldigt mycket hasch eller leva i ovisshet om offsideregeln för att kunna missa den blåsnigen.
Naturligtvis skulle Elfsborg vunnit denna match om den spelats utan AIK-klack, då domaren förmodligen var så rädd för den svarta massan att han såg till att blåsa en så neutral slutställning som möjligt, inget firande och ingen kravall.
Eller?
Ska härmed börja med attt betygsätta folk från matcherna utifrån mitt eget perspektiv. Skalan är 1-5, plus en överstruken för den sämsta insattsen.
5:a (högsta betyg) Jari Ilola. Tänker låtsas som han aldrig blev utvisad och fortsatte vara en defensiv gigant ända till slutsignalen. Felfri och hundraprocentig! Lysande Jari!
4:a Ishizaki. Fullständigt briliant i 60 minuter mot sin tidigare favoritklubb. Snacka om lirare som spelar för Elfsborg i alla lägen. Bara målet saknades!
3:a Jon kanon. Får det för sin rackarrökare till frispark. Satan vad han skjuter hårt. Lite högre så hade det vart årets frisparksmål!
2:a Johan Karlsson. Aldrig dålig, men ganska blek i den här matchen.
1:a Johan Wiland. Hade inte mycket att göra, men när det hände något var han på mellis som vanligt. Vi vill inte se den gamle vanlige Johan, vi vill se en ny!
Överstruken: Domarna. Tack för den förstörda festen och tack för sabbad serieledning. Får man vara så dålig i allsvenskan?
Det kommer mera...