generated by sloganizer.net

måndag, april 20, 2009

Jodå, det rullar ju på!

Inför Kalmarmatchen skrev jag att 7 av 9 poäng på de kommande tre matcherna är grymt bra. Efter två av dom tre matcherna har vi fyra poäng och vid vinst hemma mot Iff Iff har vi det i hamn. Alltså, trots en jävla massa gnäll från många, vi skrapar ihop bra med poäng från start.
Nu är poängutfallet logiskt sammantaget, men sett till de olika matcherna är det närmast ologiskt. Det onödiga poängtappet hemma mot Kalmar följdes av en högst oväntad upplösning i den tighta matchen mot Gefle. Ett tidigt Hasse-med-röven-mål kunde lätt skapat panik i det gula laget, men istället kvitterar man före paus och avgör sedan med ett potentiellt "Årets mål" av Anders genom den fantastiska frisparken på stopp/dödtid. Vinst mot Kalmar och oavgjort mot Gefle hade vart mer logiskt och rättvist, men nu är det som det är. 4 poäng ger en bra bild av de två matcherna.
Nu ryktas det om att Guliganerna ska smuggla in stora byggfläktar till hemmamatchen mot Iff Iff. Den "rögade åulen" är tydligen så tunn att blåst utgör en potentiell fallgrop.
Pratar om Agon Mehmeti alltså.
Att Malmö inte är så bra som poängskörden ger sken av är jag fortfarande säker på. Den nya stadion (som är vacker) är en högst kortvarig boost och mot bra motstånd på bortaplan kommer laget inte ha mycket att hämta under året.
Däremot ser jag Haglunds och lagets krampaktiga spel vid uddamåls-ledning som en stor fara. Laget får inte agera som man gjorde i slutminutrarna mot Kalmar, då kan vi tappa måga onödiga poäng under året. Anfall ÄR bästa försvar!
Långsiktigt har vi gott om sparkapital, dessutom. Den dagen vi får Ishi och Martin Eriksson i speldugligt skick kommer motståndarnas backlinjer få svårt att bestämma sig om man ska ta djup eller stöta.
Och Joel Johansson är vår nye Hasse Berggren, den nye kronprinsen av Skitmål. Får han spela blir han årets Ingelsten!