generated by sloganizer.net

fredag, februari 08, 2008

Analys av läget!

Imorgon är det träningsmatch mot Kalmar FF och tillskillnad mot ÖIS-matchen i tisdags har vi nu ett lag att ställa på banan. Men det ser inte bra ut. Truppen är tunn och de förvärv som gjorts under uppehållet har företrädelsevis skett på den defensiva sidan. Dels räven Teddy Lucic, dels oprövade islänningen Helgi Danielsson.
På topp har man hoppats på Allbäck och Santin, men just nu är det nygamle Jocke Sjöhage enda nya namnet.
Gott så, Jocke har spets som kan bli välbehövligt. Med ett defensivt spel kan han bli den perfekta brickan i laget, tillsammans med Bella.
I en genomgång lagdel för lagdel, ser det t så här...
Målvaktssidan
Johan Wiland har under det senaste året vart landslagets tredjemålis och kan bli ett namn för EM-truppen. Bakom honom finns Abbas "City" Hassan som vill ha platsen som förstemålis. Abbas är ju ung och lovande, men måste snart få ordentligt med speltid. Har potentialen. Som tredjemålis i gult finns skrattförvärvet Gert Hansens pajk...
Backlinjen
Med Teddy Lucic och Kejsar August lär Gulacticos få årets starkaste mittbackspar. Lägg därtill fjolårets komet Mobaeck på högerbacken och oförskämt stabile Johan K och det ser bra ut defenisvt. På bänken häckar (förhoppningsvis) Martin och Kapten Blod. Största sparkapitalet kan finnas i Florén, som inte lommade ut 2007. Kan han nå de förväntade nivån har vi en grymt bra ytterbacksuppsättning.
Mittfältet
Nyförvärvet Danielsson kan tillsammans med Ilola bli en defensiv mardröm för offensiva mittfältare, både hos motståndarna och i det egna laget. Väljer Haglund att spela defensivt med dessa båda på plan samtidigt, finns risken att offensiva krafter som Bajrami hamnar på bänken i år igen. Fördelen blir att vi lär få ett oerhört svårforcerat försvar. Spännande. Och guldrecep? Framåt finns Anders, Ishi, nämnde Bajrami, Avdic (?), Nordmark. Dessutom kan Keene (när han är hel) och Mobaeck spela ofensivt yttermittfält. Snuskigt bra offensiv!
Anfall
Med Keene långtidsskadad, Pinoccio mot förmodad pension och Bella med efterhängsen ljumsskada (och bristande motivation?) var freningen tvunget att värva. Vi drömde om Allbäck och Santin, det blev Sjöhage. Dock kan det komma fler nyförvärv, Haglund och Andreasson håller den dörre öppen ännu. Som det ser ut idag får Avdic och Sjöhage spela på topp. Efter EM-uppehållet kan vi ha Keene där också. Men säsongen är lång. Väljer Haglund att spela 4-5-1 har vi tillräckligt med anfallare, men frågan är om någon av dem är rätt man på rätt plats? Jag tror vi behöver en targetplayer av högsta klass.