generated by sloganizer.net

fredag, september 14, 2007

Viktig match mot Fiskrens!

Matchen mot Fiskrens på lördagen blir snorviktig.
Kanske 30000 åskådare på läktarna, på det de kallar fotbollsarena. Mycket gult, men mest blått naturligtvis och därför får också matchen en stor moralisk betydelse för oss suppotrar. Att knäppa de uppblåsta göteborgarna på näsan inför så många vittnen vore naturligtvis den största framgången för året. Inget kan vara bättre, inget kan ljuta mer moral i vårt kära Gulacticos!
Avdic och Keene är avstängda och den förstes frånvaro är kännbar. Han har vart kreativ och stark och ahde behövts i kampen om mittfältet.
Bananernas i pyjamas ställer upp med ett mittfält som kräver styrka och finess att bemästra. På topp hos Fiskrens finns dessutom Göteborgs elaka svar på Dum Dummare i form av Pontus Wernbloom och mannen är helt oberäknelig. Kejsaren och Björcken måste ta fram sina allra fulaste knep för att få honom ur ballans.
I mål ställer Fiskrens fiskarn från Den gamle och havet. Som många gånger under året lär det räcka med välplacerade tåfjuttar för att överlista den nu 83-årige Andersson, men det är vägen till målchanser som blir det svåra.
Ett centralt mittfält med Ilola som defensiv kung och Anders som offensiv regisör är det bästa i allsvenskan, men det krävs rejält arbete från de två för att vinna slaget om mittens rike. Dessutom krävs att Ishi vågar ta sina offensiva löpningar så att man drar isär motståndarförsvaret. Alla vet att Anders älskar att sätta långskott mot Fiskrens, så förmodligen blir yttermittfältarnas största uppdrag att skapa ytor för Anders.
På topp vill jag ha Pinoccio och Bella. Pinoccio för sin förmåga att växa med stora matcher och Bella för att han kan springa ifrån den extremt långsamma backlinjen. Båda lär vara fräscha efter landslagsuppehållet och denna match kan bli den succé vi väntat på!
Min startelva...
Stabiland
Mobaeck-Kejsaren-Björcken-Johan
Ilola
Ishi-Anders-Alex
Pinoccio-Bella
Ett alternativ kan vara att flytta upp Mobaeck på högermittfält, Ishi till vänsterkanten, Alex på bänken och Martin in som högerback. Men jag är skeptiskt till den opålitlige Martin Andersson. Alex är iof formsvag, men hans speed kan vara viktig i en sådan här match!
---
Räknar med att höra den hjärndöda ramsan "Anders Svensson är en hora" minst 25 gånger. Det mest fyndiga Fiskrensklacken kan komma på för att döva sin besvikelse att Gulacticos har allsvenskans bäste spelare!
---
Tror att Pinoccio drar påsig ett gult kort för vårdslöst spel, men att han samtidigt sätter ovärderlig respekt hos den bleka backlinjen!
---
Tror också att Kejsaren retar den oändliigt korkade Wernbloom till den grad, att den senare drar på sig minst ett gult kort. Minst!!!
---
Tror dessutom att göteborgarna blir mäkta förvånade när boråsarna inte kommer i traktorkarravan, utan invaderar väskustens skamfläck via buss, tåg och limousin. Vinner vi matchen kommer vi dessutom att supa sönder hela avenyn, precis som ärkepuckona brukar göra med vår Allégata!
---
Patrik Ekwall brukar skämtsamt driva med göteborgarna om att deras supportrar är medgångssupportrar. Men jag tror att det är med sanning i det hela än vad många tror. Under flera toppmatcher har Betngbunkern tafit emot 6-8000 åskådare i år. Nu när man tror att lillebror från öst ska tvålas till går man man ur huse. Nästa hemmamatch är vardagen tillbaka och deras arena kommer eka tom. Det krävs ett gult lag med flärd för att få göteborgarna att gå på fotboll numera!
Stå upp för Elfsborg!!!
PS: när jag nu är så kaxig är det väl bäst att knacka sig själv i huvet tre gånger och säga "ta i trä!" DS

2 Comments:

At 6:03 em, Anonymous Anonym said...

Fiskrens spelade borta mot Kalmar

E' du helt väck?

 
At 8:59 em, Anonymous Anonym said...

Fiskrens som Fiskrens, du får väl kalla dom det med om du vill, spelar inte mig ngn roll.
Helt väck? Absolut, totalt rudis!

 

Skicka en kommentar

<< Home