generated by sloganizer.net

måndag, september 03, 2007

Jävla Gefle igen?

(Lånat)
Idag åker Gulacticos för en svår bortamatch i Gefle. Förra året slutade båda mötena lagen emellan 1-1 och så gjorde även årets första fight, på Borås Arena. Vad talar för förändring ikväll?
Gefle är dokumenterat svårspelat på Strömvallen. Endast en förlust har inkasserats i årets allsvenska och det är framför allt defensiven som har imponerat.
Helt klart är Gefle försvagat idag, då man spelar utan nyss sålde Makondele och för dagen avstängde Bapupa. Därmed är lagets offensiv rejält försvagat.
Dock ska ett varningens finger höjas för Johan Oremo, årets stjärnskott på den allsvenska fotbollshimmeln. Dessutom är laget som sagt mycket skickligt defensivt, med målvakt Hugosson som siste man att överlista!
Gulacticos då?
Laget visade i CL-matchen mot Valencia att man inte blir nämnvärt försvagat utan nyss sålde Samuel Holmén. Denni Avdic tog steget in i startelvan mot världslaget Valencia och var bäste guling på plan. Han visade en fysisk hårdhet som överraskar och i kombination med sitt fantastiska spelsinne kommer han att bli en rejäl tillgång i höstens allsvenska slutspurt. Dessutom finns redan Jari ilola och Anders Svensson att tillgå centralt, så det ska bli mycket spännande att se hur Haglund formerar sin startelva. Kanske en anfallsplats till Avdic?
i Övrigt är laget drabbat av en avstängning på Daniel Mobaeck. Denne är även skadad, så avstängningen faller ju ganska lämpligt.
Min startelva ser ut enligt följande...

Wiland
Karlsson, Kejsar August, Björcken, Florén
Ishi, Ilola, Avdic, Anders
Bella, Keene.

Anders får en fri roll, men med utgångspunkt på vänsterkanten. Där lär inte finnas så mycket defensivt arbete att göra, utan han kan spela överlappande med offensive Florén, som tar djupet på den kanten istället. Bellas är är på uppåtgående och Keene visade prov på en fantastisk inställning senast, vilket ska belönas med en startplats.
Avdic offensiva spel kan bli avgörande i den här matchen. Han luriga spelstil är svårläst för motståndaren och det är just i det taktiska som Gefle har lyckats hittills. Våga gör det oförutsedda, Haglund! Det är mitt tips!
Stå upp för Elfsborg!