generated by sloganizer.net

onsdag, maj 16, 2007

Måttet rågat...

Nu börjar jag tröttna på Haglunds vurmeri för vissa spelare. I senaste matchen så skulle ett slutresultat på 4-0 varit mer rättvist med tanke på vad jag hörde om matchen, såg som tur var inte den. Haglund maler på med samma uppställning som antingen spelar lika eller vinner med ett noll. De spelare som jag anser har i startelvan att göra hela tiden är:

Kejsar "August" - En klippa i försvaret som faktiskt spelar tillräckligt fult för att få respekten med sig.

Jon "Kanon" - Inte lika given i startelvan som Kejsarn men vi har faktiskt inte någon som kan ta hans plats egentligen. Sjöberg var bra. Men utan matchträning så kommer han aldrig komma upp i det tempo som han behöver för att låsa i mitten.

Jari Ilola - Den finske minsveparen på mittfältet som lyckas gång på gång att neutralisera motståndarnas vassaste spelare.

Anders Svensson - Klart given. Allsvenskans bäste mittfältare. Lätt.

Resten kan bytas ut.

Mobäck - Har inte visat fjolårets storhet och kan lätt ge plats åt Martin Andersson så även han kan få lite matchtempo i kroppen.

Johan Karlsson - Gör aldrig en dålig match men glänser aldrig. Florén kan lätt fylla den luckan (förhoppningsvis).

Holmén - Golden boy verkar bara vara förgylld silver. Att spela med honom bara för att han ska få sitt genombrott är bara märkligt. Gör skitbra matcher men en del dåliga. Kan byta med både Anders och Ilola. En taggad och ej slutkörd Holmén sista tjugo kan vända en match.

Alexandersson - Hur kan mannen missa så mycket lägen? Vi har Bajrami som faktiskt har gjort mål på bänken, Griff som bara får sitta i var tredje match. Vad är det för signaler vi skickar ut? Jo, att är du inte svensk så får du fan inte spela. Ilola har suttit många säsonger på bänken/skadelistan innan han blev en av de viktigaste spelarna.

Ishi - Också helt ojämn. Det är fantastiskt i vissa matcher, i andra så dräller han med boll och ser till att försvaret kan bli kompakt som pannbenet på en göteborgare. Vi har både Avdic/Bajrami/Mobäck och Griff som kan spela på den platsen.

Anfallet är ett kapitel för sig. Vi har massor av talanger som faktiskt kan struta. Men det är antingen "Pinoccio" Svensson eller en ensam Keene som lallar på topp. Se till att byta spelare lite tidigare så att de känner att de har en ärlig chans. Att sitta på bänken och se Matte "pinoccio" Svensson vara fiende med bollen i klass med USA/talibanerna är ett hån mot alla anfallare i världen. Sen har Matte många goda sidor som ska utnyttjas VID RÄTT TIDPUNKT! Men tyvärr är spelet sönderläst flera gånger om. Byt taktik. Tänk nytt. När folk gnäller i vänstervarv i pressen är ett nederlag för Haglund och Elfsborg.

För att vinna måste vi våga! Våga skjut det är tufft att göra mål!

Forza Elfsborg!