generated by sloganizer.net

tisdag, maj 15, 2007

Hur är läget i Guliganerna, Eric Sjölin?

Med tanke på Elfsborgs knackiga inledning och myntkastande idioter på Guliganernas del av läktaren tyckte jag att det var läge att kolla av stämningen med Guliganernas duktige ordförande, Eric Sjölin. Här nedan följer en miniintervju!

1. Hur är känslorna inom Guliganerna just nu?
Rent supportermässigt är det väldigt positivt, vi blir allt fler somengagerar oss för ett bättre stöd för Di Gule. Supporterföreningen visar framåtanda och växer som aldrig förr, vi är redan en bit över 700 medlemmar i år. Fotbollsmässigt märks en frustration över att inte IFE kan prestera bättre resultat på planen just nu.

2. Vad är viktigast att tänka på som supporter till Elfsborg just nu?
Att ha tålamod, vårt stöd är viktigt och det är än viktigare i motgång. Vi har ett så pass bra lag och med publikstödet på hemmaplan kan vi vändamatcher även om vi har hamnat i underläge. Viktigt att allaElfsborgssupportrar högljutt stöttar vårt lag hemma mot IFK den 22/5 oavsett ålder eller läkatartillhörighet.

3. Finns det någon oro för våldstendenser inom Guliganerna (tänker på demynt som kastades mot DIF-målisen vid senaste hemmamatchen)?
Ja absolut, det har kommit mycket nytt folk de senaste åren som står påElfsborgsläktaren och vi försöker att arbeta förebyggande för att försöka stoppa en negativ utveckling.

4. Guliganerna hörs mer och mer på Borås Arena, vilket jag tycker är kanon. Hur har ni jobbat för att växa?
Ja, vi har självklart stora ambitioner för att få ett bättre stöd till laget. Vi försöker att synas och höras så mycket som möjligt såväl på arenan som ute på stan osv. Föreningen Guliganerna värvar medlemmar som aldrig förr och allt fler sluter upp på Elfsborgsläktaren och sjunger samt åker på bortaresor osv.
---
Analys...
Guliganerna känns allt mer seriösa och genomtänkta. Snälla och engagerade har de alltid vart, men det känns allt mer proffesionellt. Hoppas bara att den lilla klick idioter som sökt sig till Arenan inte förknippas med Elfsborg, Borås och fotboll. Hoppas att Elfsborg som klubb hjälper Guliganerna så mycket de bara kan!