generated by sloganizer.net

måndag, mars 05, 2007

Det får aldrig bli som förr!

Satt på hyllan där jag brukar sitta, fast den här gången var en sjuk Kapten utbytt mot en galen ÖISare. Sällskapet var det inget fel på, tvärtom. ÖISaren är en av de gladaste och snällaste människor jag känner. Dessutom klok, kan fotboll och tycker om bra fotboll.
Det var dock inget kul, det som hände på plan.
En förlust är en förlust, den är glömd snart. Dessutom i Kungaligan, en liga man kan skita i när man är utslagen. Thats it.
Men att se plågsamma försvarsmissar, två stora karlar som tittar på varann och tycks tänka: "Ska du? Eller jag? Jag vet inte. Vi får singla slant..." En målis som lämnas ensam kvar, vulgärt ensam och utan stöd från försvarare. Vid tre tillfällen hände detta. Och lag som FCK gör då minst två mål. Vi hade tur att stolpen var vänn med Wiland och inte Ailton. Om så vart hade siffrorna vart 0-3 efter total Elfsborgsdominans i 50 minuter. DET hade vart plågsamt.
Det hela påminner mig om åren på Ryavallen. Om åren då Elfsborg förlorade 5 av de 6 första matcherna och det tog en bit in på sommaren innan försvar och målvakt kom överens om vem som skulle göra vad, innan man undvek att springa ihop och krocka. Men igår var det två såna stunder som gjorde att man mindes dem som igår. Det får aldrig bli så, det får aldrig bli som förr.
Offensivt stod det stilla långa stunder i första halvlek. Spelet gick i sidled, snett bakåt, långboll framåt. Ofta stod FCK-spelarna rätt. Ibland sprang sig en guling fri, men det var lätträknat i första. Spelövertaget 60-40 säger inget, när det inte omsätts i chanser. En grymt stark Anders, en fantastisk Florén och en pigg Alex var vad man kunde fröjdas åt.
I andra kom i alla fall målet, låt så vara på straff, och matchen fick den nerv den behövde. 1-2 kunde vart 2-2, eller 3-2. Chanser skapades vid flera tillfällen, men man missade dessa (Sjöhage, Keene, Samuel). Men när Elfsborg bjöd upåp till dans hängde faktiskt inte FCK med. Det var mer än bara tillfälligheter när Gulacticos kom till bra lägen, det hela andades stil och klass. När alla ben är pigga, kommer de allsvenska lagen få oerhört svårt att hänga med. Dessuom kommer nästa viktiga liga (Champen) att påbörjas när Elfsborg är i toppform. Då ni, kan det bli riktigt bra. Då kommer flera av de tongivande spelarna att ta ett kliv fram istället för som igår, tillbaka.
Till slut lite individuell ris och ros...
Mycket ros: Florén och Anders var magnifika, lysande. Klart bäst!
Ros: Ilola var överallt defensivt. Men slarvade offensivt.
Ris: Firma Kejsaren och Kanonen. Slarva bort två mål gör man bara inte. Resten var kanon, men det hjälps inte... Samuel var också blek.
Mycket ris: Martin A. För helvete. Du spelar i allsvenskan!!! Grif. My god. Kan han verkligen spela fotboll?
---
Vart var Linderoth igår? Vart var Bella? Det stack inte i ögonen direkt att de var på plan. Tagna av stundens allvar? Välkomnandet från publiken var dock snyggt, lagom inte för mycket.
---
Media var på plats, men inte mer. svt.se har ett reportage som finns att se på deras web-TV.
---
Offside har ju utsett sin retroelva med allsvenska lirare som satt prägel genom att vara speciella. Finns det inga gulingar som platsar där? Ingen som minns ngn från 1970-talet? L-G borde ju vara på bänken i alla fall...