generated by sloganizer.net

onsdag, april 23, 2008

Matchdax utan Tore!

Match igen. Det är vansinnigt tätt mellan matcherna och den här säsongen kommer gå till historien. Vi kommer alltid kunna säga "Visst är det tätt mellan matcherna, men det är inte som 2008". En utökad liga och ett rekordlångt mästerskapsuppehåll skapat av ett UEFA i prestigekrig med de mäktiga föreningarna. Det skapar bara utslina fotbollsspelare, spelare som behöver utnyttja uppehållet till återhämtning.
Nåväl, det blir bra så. Ilola, Keene och Kejsaren kommer tillbaka när EM-festen är slut. Gott så.
Ikväll är det match på Söderstadion och det är två föreningar med långa skadelistor som möts. Det känns lite som om det kan gå hur som hellst. Laget med piggast ben och den största vilja för dagen kommer ta tre poäng. Men störst är nog risken att båda lagen inte orkar med mentalt, att det blir en avslagen 0-0-match. Elfsborg kommer från en säker seger, Bajen från en kämpig seger mot ett taggat Helsingborg som inte tog tillvara på chanserna. Båda lagen lär vara nöjda med den delade poängen.
Bajen är på många sätt en förening i harmoni i år. Förr om åren har det vart ekonomiska problem som plågat ledningen och som gett avspeglingar i de sportsliga resultaten. Det är möjligt att det kvarstår, men dt är märkbart tyst i media om det hela och det kan bara gagna söderbröderna.
Gulacticos vår har dock vart en mental berg-och-dal-bana. Spelet har gått i stå, publiksiffrorna har rasat och igår lämnade nye sportchefen Tore Stenbäcken sin post i samråd me styrelsen. Att det sker just i samråd tyder på missnöje från båda parter och det kan inte vara bra. Bra att det sker en förändring, visst, men samtidigt ett underbetyg för organisationen som stort. Man lyckas inte behålla sin gamla storlirare och en numera respekterad affärsman. Man har misslyckats med rekryteringen och står nu utan sportslig ledare. Föreningen är i kris, stor eller liten! Anledningen tillStenbäckens avhopp lär vara att han är missnöjd med arbetssysslans omfattning, att folk tycker en jävla massa om sånt som är hans områden, att trycket utifrån är allt för stort. Han känns pressad när man läser intervjun i BT. Antingen har organisationen brustit i sin tillit till honom, eller så har han inte pallat för trycket, inte vart rätt man för jobbet. Oavsett står vi utan sportchef. Vem som kommer härnäst kan vi bara spekulera i. Matte? Andreasson tar dubbla sysslor ett tag? Någon gammal räv..?
Laget måste naturligtvis fokusera på spelet, på det idrottsliga och i första hand Söderstadion. Lyckas spelarna hålla undan för de negativa svängningarna har man vunnit en storseger för laget. Då går det bara framåt, uppåt, under reste av vårsäsongen. På så sätt blir kvällens drabbning viktig, mitt i vardagen.
Hur ska laget formers då? Så här tycker jag...
Stabiland
Mobaeck-Kapten Blod-Lucic-Florén
Danielsson-Kurbegovic
Ihi-Anders-Bajrami
Bella
Ett alternativ är att flytta upp Mobaeck till vänster yttermittfält och plocka in Johan i backlinjen. men då får vi å andra sidan en till hälften helt nykomponerad backlinje och det känns inte bra. Inte på bortaplan och inte mot Bajen. Hellre stabiltet bakåt.
På mittfältet tar jag för givet att man nu flyttar fram Anders till hans favoritposition. Ge Kurbegovic chansen igen. Han visade strålande vårform och har enormt kunnande. Dessutom behöver vi få in ljupledslöpningarna än mer tydligt i spelet och där han Kurbegovic vart ett föredöme.
På topp måste vi ge Bella chansen igen. Målet senast kan vara så viktigt för självförtroendet och hans form kan vara i antågande. Var det en tillfällighet (vilket det såg ut som) får vi det bekräftat och då är det för mig självklart att satsa på Sjöhage våren ut.