generated by sloganizer.net

fredag, september 15, 2006

Till Gefle för 3 poäng!

Återigen matchdags, men tillskillnad från senast river inte samma feber i min kropp.
Kanske bäst det, vet inte om man klarar 2 sådana veckor på raken utan att få svåra men. AIK-veckan var grymt kul, på ett jobbigt sätt, men avrundades ju som vi alla mins av en domartrio med hûvet under armen!
Den här veckan har vart betydligt makligare, men på ett avslappnat sätt. Flera av toppkonkurenterna åkte på minor, vilket gör att 1-1 mot AIK inte känns så tokigt trots allt. Det enda som ger en klump i magen är att Fiskrens tog ett Christian-Olsson-hopp och felparkerar 2 poäng bakom oss. Men nu är det väl slut på flytet?
Blev också glad när jag såg att Makondele är avstängd för Gefle. Han är sannolikt viktigare för Gefle än Ilola för oss, vilket säger väldigt mycket. Skulle tro att 50% av deras offensiva kraft försvann med honom, så nu får vi väl se köttmur och primitivfotboll a la Gnaget?
Skulle inte tro det. Gefle är ett spelande lag som har fler lirande killar. Borta mot oss kunde de grisa, men det lär de inte göra hemma på Strömvallen, trots Makondele på läktarn. Tror vi får se en öppen match med två lag som vill spela fotboll, vilket naturligtvis gynnar di gule!
Nu skiter vi i det blåa laget och fokuserar på Eleganterna!
Ilolas avstängning har ju stöts här redan, det är ett avbräck som inte är kul och kommer att ställa till problem. Han har vart makalös de senaste matcherna och kommer saknas. Nu hoppas jag dock att haglund tänker med rätt kroppsdel, bara. Tänker han med fel, funderar han i nuläget på att trycka in Samuelsson i startelvan, vilket inte skulle gillas av Vänsterdojjan och Kapten Napalm!!! Det enda rätt i det här läget är att flytta ner Anders till Holméns position och låta Holmén ta Ilolas. Vidare flyttar vi in Ishi på Anders position centralt bakom Mattias. Men sen är frågan vad som sker på högerkanten. Lämpligast vore att peta in Griffit, ge honom speltid och förtroende. Det vore säkert bäst i långa loppet. Men med handen på hjärtat har det inte sett så bra utt för fransosen det senaste, vare sig det handlat om träning eller inhopp. Så frågan är om man inte ska flytta upp den pånyttfödde Mobaeck på högeryttern och chansa med Martin Andersson på högerbacken. Den sistnämnde är också en kille som behöver speltid.
Nä, va fasen, röstar nog trots allt på det första alternativet. Känns mest logiskt och rör om minst i truppen!
På topp kan man ju fortsätta skrika på Sjöhage tills stämmbanden går av. Matte "Pinnoccio" Svensson gör saker och ting allt bättre och börjar närma sig att vara välförtjänt platsen han haft i hundra år. Dock är varje match en ny match och beroende på hur högt Gefle vågar ligga på, kan det nog löna sig med en vindsnabb Sjöhage där framme. Men det blir sannorlikt en bit in på andra halvlek vid behov.
Starelvan enligt den absoluta sanningen:
Stabiland
Mobaeck-Kejsar August-Jon Kanon-Karlsson
Holmén-Anders
Grif-Ishi-Alexandersson
Pinoccio
Tror på en gul lördag, fina mål och ny serieledning. Känns mer och mer som vårat år. 7236 personer har redan biljett till ÖIS-matchen och det är fortfarande 10 dagar dit. Brukar ligga ganska högt trots allt (forskade lite närmare i ämnet!), men aldrig såhär tidigt. Vore gött med dryga 10000 återigen, kanske till och med 12000 om vi går på topp de två kommande fighterna.
Gula löv på träna, gul sol som skiner, gult i allsvenskans topp!!!