generated by sloganizer.net

tisdag, maj 02, 2006

Tack för alla göteborgslag!

Imorgon är det match igen för de gula eleganterna och som så många gånger detta år är det mot goa gubbar fråån göttebôrg. Och tack, du gode fotbollsskapare, för att de finns.
Av tradition blir det många sköna poäng mot feskebröder i väst, speciellt då IFK, men även mot de andra. Missräkningen mot Häcken berodde ju delvis på en ex-guling, men imorgon finns ingen sådan fara. Dessutom är superbrassen Ailton borta. Vi lär väl alla minnas honom från förra året, då han ensam vände i mötet i Göteborg efter 4 mål. Huuääää!!!
Historiskt är det trots allt löjligt jämnt lagen emellan. Sen Elfsborgs comeback 1997 har lagen möts 18 gånger i allsvenskan med matchserien 7-4-7, målskillnad 29-30 (Elfsborgs siffror först). De fyra senaste åren har man vunnit sina hemmamatcher, med undantag för säsongen 2004 då lagen vann borta, och målskillnaden är då 12-13.
Denna statistik säger ju intet och allt: det kommer bli hysteriskt jämnt imorgon. Jag hoppas på vinst, men någonstanns sitter en liten törn som viskar om årets första förlust. En seger i Göteborg de senaste 5 åren vittnar om en svår uppgift.
Jag hoppas att följande elva matchas:
Wiland
Karlsson-Kejsar August-Kapten Sjöberg-Unge Arvidsson
Ishi-Holmén-Illola-Anders
Griffith-Matte Svensson
Alternativa mittfält kan vara:
Ishi-Holmén-Anders-Alex
Ishi-Holmén-Illola-Anders-Griffith (trebackslinje utan Arvidsson)
ÖISarna är ju glatt skadeskjutna utan sin superbrasse och deras förmåga framåt har ju vart nästan obefintlig. De skapade inte en vettig chans mot ett lag vi gjorde 4 mål på. Kanske ska vi våga mer framåt och därmed släpppa en viss defensiv?
Hoppas på seger. Har en svåger som är djup ÖISare och det vore en svår plåga att få möta honom på nästa släktkalas om ÖIS vinner.
Heja di gule- framåt för seger!