generated by sloganizer.net

måndag, april 23, 2007

Oavgjort mot Gefle!

Bilden påminner om en trist Tipsextramatch från 80-talet. Det är det inte. Det är Borås Arena och allsvenskan 2007, men en dimmig och tråkig vårdag kan man ana pling i rutan och Lars-Gunnar Björklund. Det ä Elfsborg bleka vardag som vi ser, efter 1-1 mot Gefle!
Så. Nu sitter vi lite mer i rävsaxen kan man säga.
3 poäng på 3 matcher och 3-3 i målskillnad.
Fantasilöst och impotent framåt, Martin A bakåt.
Haglund visar upp en feg sida, gör inga byten fast det är plågsamt att något måste göras.
Fast ingen av de som kom in gjorde något av värde. Sjöhage fick halvtimmen på sig att visa framfötterna, medan Avdic fick knappa 10 minuter.
Och det ger naturligtvis en trygghet till laget att Haglund inte stressar, inte börjar panikbyta, ändra spelsystem. Om han gör rätt visar sig så småningom. Det går naturligtvis inte att spela 1-1 hur länge som helst. Framför allt måste man få fart på laget, få med mer folk i anfallen, få bollen framåt till spelare i rörelse mot rätt straffområde.
---
Mina 3 höjdpunkter:

1. Kvitteringen. Inte snyggt, inte smart, inte rätt. Men jag hade faktiskt tappat hoppet en smula, så det var förlösande.
2. En knökafull Knallelandsläktare. Kids på fotboll är alltid kul och högljutt!
3. Kaffe och mazzarin. Säger väl egentligen det mesta. Kaffet var inte så gott, men mazzarinen smakade som den skulle. En tröst en tråkig kväll.
---
Spelarbetyg:

3 dojjor: Kejsar August. Stod rätt, passade rätt, ger lugn. Var ovärdelig när nu Martin fanns med!
2 dojjor: Ilola. Starkast på mitten, men ganska svajjig. Kommer med pga de andras svaghet.
1 dojja: Alexandersson. Ännu mer med pga av de andras svaghet. Sprang och kämpade, hittade luckor och fick lägen tack vare det. Men borde naturligtvis gjort minst ett mål.

En fet spark i röven: Samuel. Passade fel i farliga lägen, sprang fel, såg förvirrad ut. Skapade oballans på mittfältet!
---
Här är vi på plats, i våra snygga out-fits. Men Kaptenens AIK-replika är fasansfull. Vi är dessutom båda överrens numera om att matchstället är fult. Jättefult.

---
9500 åskådare hade hittat till Arenan. Tycker att det är klent, även om det är hyffsat. Det ska vara över 10000 alla matcher. Men, i alla fall, så här tunt var det hos Guliganerna. Dessto mer på andra sidan där alla inbjudda ungdomar trängdes på liten yta. De hördes, vill jag lova.
Dock, stort plus till alla som sjöng med, klappade med. Det lät underbart och alla där gör det kanon!