generated by sloganizer.net

tisdag, april 17, 2007

Skrämma spöken i Örebro!

Hua, det är verkligen igång. Allsvenskan pågår för fullt. Det känns som det var 100 år sen man var på Arenan och såg premiären, men det är bara 10 dagar sen. Nu är det dags för andra omgången och pulsen stiger sakta!
Bortastatistiken mot Örebro är, som vi nalla vet, urusel. 1970 kom senaste bortasegern och det senaste mötet (2004) slutade 2-2. Säg inte att tradition inte betyder något, för i så fall hade Elfsborg vunnit flera gånger om de senaste åren. Minns bl.a. när man ett år tappade en 2-0-ledning till förlust med 4-2, på 20 minuter.
Men spöken finns inte, eller?
Hjärnspöken, kanske?
Hur som helst ska kvällens match vinnas. Om det blir ett traditionsbrott, undantaget som bekräftar regeln, eller what ever, spelar ingen roll. Det måste bli vinst!
Skadan på Ilola oroar, han blir borta ett tag till. Han har missat lika många matcher som Florén, som har ett sargat knä. Säger dessvärre det mesta...
Jon Kanon verkar ta klivet upp på mitten och in där bak kommer Martin A. Pressens samlade åsikter leder till följande trolig elva:
Stabiland
Mobaeck-Kejsaren-Martin A-Johan K
Jon Kanon-Samuel
Ishi-Anders-Alex
Keene
Jag tror inte på att bryta kontinuiteten i backlinjen, det var trots allt det som var ett av segerrecepten ifjol. Därför ser min elva ut enligt följande:
Stabiland
Mobaeck-Kejsaren-Jon Kanon-Johan K
Samuel
Ishi-Anders-Bajrami
Keene-Sjöhage
Med två anfallare kan Anders röra sig mer fritt på innermittfältet och fördela bollarna OCH jobba hemmåt, som han vart lysande på i år. Vi tappar inte hans offensiva kraft, vi tappar inte folk där fram om han jobbar hem, vi tappar inte ballans centralt. Jag tror att detta är det enda rätta!
Bajrami får chansen på en formsvag Alex bekostnad. När Alex är i form är han given till vänster, inte annars!
Framåt för seger!